Meet je cupmaat

BreastGro voedingssupplement voor een natuurlijk borstversteviging en/of borstvergroting
Waarschijnlijk draag je vanaf je elfde of twaalfde al een BH en ben je gestart met cupmaat A. Dan is je cupmaat nog lekker overzichtelijk. Maar vier jaar later is het ineens een heel ander verhaal. Je bent volop in de pubertijd en vanaf dat moment gebeurd er veel met de omvang van je borsten.

Heb jij je cupmaat wel eens laten opmeten?

Heb je als puber wel eens je cupmaat laten opmeten? En als volwassen vrouw? Uit diverse onderzoeken is naar voren gekomen dat tot wel 80% van de vrouwen de verkeerde BH maat dragen. De meest voorkomende fout is het dragen van een te grote omvangsmaat (de getallen die voor de letters staan). In de loop der jaren kan je cupmaat nog meer veranderen onder invloed van hormonen, zwangerschap, gewichtsverlies of gewichtstoename.

Eenvoudig zelf opmeten

Hieronder leggen we jou uit hoe je zelf eenvoudig je cupmaat kunt opmeten. Na het omrekenen van de juiste (nieuwe) BH maat kan het zomaar voorkomen dat deze dus iets strakker zit. Dat is overigens gewoon de bedoeling, want een BH hoort uiteindelijk je borsten te ondersteunen. Er zijn twee delen die deel uitmaken van een BH maat. Het nummer (bijvoorbeeld 75) is de meting van de omtrek onder je borsten en de omtrek over je borsten (bijvoorbeeld B) vertegenwoordigt de cupmaat.

Maattabel voor je cupmaat

cupmaat-meten-BreastGro.png

Borstomvang

Meet de maat van je borstomvang onder de borst, tegen de borstaanzet aan. Dit is de roze lijn in de afbeelding hiernaast. Zorg dat de centimeter aan de voor- en achterkant recht zit (een spiegel kan helpen) zonder speling maar niet te strak. 

Cupmaat

Voor het meten van je cupmaat, meet je het volle gedeelte van je borst op ter hoogte van je tepels. Dit is de witte lijn in bovenstaande afbeelding.

 

cupmaat-maattabel-BreastGro.PNG

 

De maattabel is een richtlijn die wordt gegeven, elke vrouw is uniek daarom kan bovenstaand tabel afwijken met jouw eigen cupmaat.Twijfel je alsnog over je cupmaat? Stap dan een lingeriewinkel binnen en vraag of de verkoopster je hiermee kan helpen. Zij weten precies hoe of wat en kunnen je prima adviseren.