Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het gebruik van een van onze BreastGro® producten? De veelgestelde vragen hebben we voor jouw alvast op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via ons contactpagina. Een van onze specialisten zal je dan verder helpen.

Op welke leeftijd kan begonnen worden met inname van BreastGro®?

Er is gekozen voor een minimumleeftijd van 21 jaar. Toepassing voor het einde van de puberteit wordt ontraden, omdat de borsten zich op dat moment nog in de opbouwfase bevinden.

Hoeveel groter zullen mijn borsten worden?

Dat is per persoon verschillend. Veel vrouwen hebben na de kuur een groei van 1 à 2 cupmaten geconstateerd. Let wel op dat vrouwen met een A-cup zich moeten realiseren dat de kans dat BreastGro® Capsules bij hun werkt echt een stuk kleiner is. Uit klinisch onderzoek is gebleken dat de beste effecten werden behaald vanaf een cupmaat B.

Mag ik BreastGro® gebruiken als ik zwanger ben, of zwanger wil worden?

Nee, het gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt afgeraden. Bovendien veranderen je borsten in deze periode en is het dus niet aan te raden om daarnaast BreastGro® Capsules te gebruiken.

Wat gebeurt er als ik met de kuur stop?

Wanneer je stopt met de kuur kan de hoeveelheid klierweefsel in de borsten geleidelijk weer verminderen. Daarom wordt een onderhoudsdosis van twee capsules per dag aanbevolen voor het beste resultaat. Na verloop van tijd kan dit worden verminderd tot één per dag. Als de borstomvang hierna hetzelfde blijft, kun je stoppen met de kuur.

Bevat BreastGro® Capsules hormonen?

Nee, BreastGro® Capsules bevat wel Fyto-oestrogenen, die van nature voorkomen in hop en andere planten.

Word ik dikker van BreastGro®?

Nee, met BreastGro® Capsules neemt alleen het klierweefsel in de borsten toe.

Bij welke cupmaat kan ik BreastGro® Capsules gebruiken?

BreastGro® Capsules heeft het meeste effect vanaf cupmaat B. Borsten met een cupmaat A of AA hebben te weinig klierweefsel dat zich kan ontwikkelen (uitzonderingen daargelaten).

Heeft inname van BreastGro® Capsules invloed op de werking van de anticonceptiepil, nuvaring, prikpil of spiraaltje?

Nee, in de praktijk is gebleken dat het geen invloed heeft op de werking van anticonceptiva.

Kan BreastGro® Capsules gebruikt worden in combinatie met Implanon (anticonceptiemiddel)?

Wanneer BreastGro® Capsules gebruikt wordt in combinatie met Implanon kan dagelijks bloedverlies voorkomen (ook als men al twee maanden BreastGro® Capsules gebruikt). Het advies is dan de dosering van BreastGro® Capsules terug te brengen naar bijvoorbeeld 3 capsules per dag. Er is een grote kans dat de bloedingen verdwijnen. Is dit niet het geval dan kun je de dosering nog verder terug brengen.

Kan het zijn dat ik minder bloed verlies tijdens de menstruatie of dat mijn menstruatiecyclus verschuift?

Sommige vrouwen geven aan dat de hoeveelheid bloedverlies aanzienlijk vermindert. Er zijn ook vrouwen die aangeven dat de menstruatiecyclus verschuift van bijvoorbeeld het begin van de maand naar het einde van de maand. Indien dat bij jou ook het geval is, kun je de dosering van BreastGro® Capsules zodanig verlagen, tot je regelmaat zich hersteld heeft.

Werkt BreastGro® Capsules ook als ik medicijnen gebruik?

Er zijn tot nu toe geen meldingen geweest over een verminderde werking van BreastGro® Capsules ten gevolge van medicijngebruik.

Kan ik BreastGro® Capsules gebruiken als ik borstimplantaten heb?

Het is mogelijk, maar het wordt niet aangeraden. Het hangt onder andere af van de plaats waar de implantaten zijn ingebracht. Als de implantaten onder de borstspier zitten, dan kun je BreastGro® Capsules zonder problemen gebruiken.
Wanner de implantaten in de borst zelf zijn aangebracht, belemmeren ze de groei van klierweefsel, waar BreastGro® Capsules juist voor ontwikkeld is. Door ruimtegebrek kan het aanwezige klierweefsel dan beschadigd worden en kunnen er klachten ontstaan. Wanneer een vrouw implantaten heeft die in de borst zelf zijn aangebracht, is het gebruik van BreastGro dus af te raden.

Mag ik de BreastGro® Capsules kuur onderbreken?

Het onderbreken van de kuur heeft een nadeling effect op de werking van BreastGro® Capsules. Wanneer je de kuur toch wilt onderbreken, wordt een onderhoudsdosering van één tot twee capsules per dag aangeraden.

Moet ik, als ik een dag vergeten ben de capsules te slikken, de volgende dag een dubbele dosis innemen?

Het eenmalig vergeten van de capsules heeft geen effect op de werking van BreastGro® Capsules. Het is dan ook niet noodzakelijk de volgende dag een dubbele hoeveelheid in te nemen.

Ik heb drie verpakkingen gebruikt. Ik ben wel afgevallen, maar aan mijn borsten merk ik niets. Werkt BreastGro® Capsules wel bij mij?

Door het afvallen neemt het vetgehalte in de borsten af. Normaal worden de borsten daardoor kleiner. Door het gebruik van BreastGro® Capsules wordt het klierweefsel in de borsten gestimuleerd. Zo behoudt je tijdens het afvallen dezelfde cupmaat.

Kan het kwaad als ik de aangegeven dosering overschrijd?

Het is niet verstandig de aanbevolen dosering van BreastGro® Capsules te overschrijden. Inname van meer capsules (6 tot 8) zou als gevolg kunen hebben dat je een menstruatieperiode overslaat. Vrouwen die erg gevoelig zijn voor hormonen kunnen dit zelfs bij een gebruik van vijf capsules krijgen. Indien dat bij jou het geval is, kun je de dosering zodanig verlagen, tot je menstruatie zich heeft hersteld.