Veelgestelde vragen

Heb je vragen over het gebruik van een van onze B FIRM Formulas® of BreastGro® producten? De veelgestelde vragen hebben we voor jouw alvast op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via ons contactpagina. Een van onze specialisten zal je dan verder helpen.

Op welke leeftijd kan begonnen worden met inname van B FIRM Formulas®?

Er is gekozen voor een minimumleeftijd van 21 jaar. Toepassing voor het einde van de puberteit wordt ontraden, omdat de borsten zich op dat moment nog in de opbouwfase bevinden.

Mag ik B FIRM Formulas® gebruiken als ik zwanger ben, of zwanger wil worden?

Nee, het gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding wordt afgeraden. Bovendien veranderen je borsten in deze periode en is het dus niet aan te raden om daarnaast B FIRM Formulas® Capsules te gebruiken.

Wat gebeurt er als ik met de kuur stop?

We raden een onderhoudsdosis van twee capsules per dag aan voor het beste resultaat. Na verloop van tijd kan dit worden verminderd tot één per dag. Als je hierna tevreden blijft, kun je stoppen met de kuur.

Bevat B FIRM Formulas® Capsules hormonen?

Nee, B FIRM Formulas® Capsules bevat wel Fyto-oestrogenen, die van nature voorkomen in hop en andere planten.

Word ik dikker van B FIRM Formulas®?

Nee, dit is niet het geval.

Bij welke cupmaat kan ik B FIRM Formulas® Capsules gebruiken?

B FIRM Formulas® Capsules heeft het meeste effect vanaf cupmaat B.

Heeft inname van B FIRM Formulas® Capsules invloed op de werking van de anticonceptiepil, nuvaring, prikpil of spiraaltje?

Nee, in de praktijk is gebleken dat het geen invloed heeft op de werking van anticonceptiva.

Kan B FIRM Formulas® Capsules gebruikt worden in combinatie met Implanon (anticonceptiemiddel)?

Wanneer B FIRM Formulas® Capsules gebruikt wordt in combinatie met Implanon kan dagelijks bloedverlies voorkomen (ook als men al twee maanden B FIRM Formulas® Capsules gebruikt). Het advies is dan de dosering van B FIRM Formulas® Capsules terug te brengen naar bijvoorbeeld 3 capsules per dag. Er is een grote kans dat de bloedingen verdwijnen. Is dit niet het geval dan kun je de dosering nog verder terug brengen.

Kan het zijn dat ik minder bloed verlies tijdens de menstruatie of dat mijn menstruatiecyclus verschuift?

Sommige vrouwen geven aan dat de hoeveelheid bloedverlies aanzienlijk vermindert. Er zijn ook vrouwen die aangeven dat de menstruatiecyclus verschuift van bijvoorbeeld het begin van de maand naar het einde van de maand. Indien dat bij jou ook het geval is, kun je de dosering van B FIRM Formulas® Capsules zodanig verlagen, tot je regelmaat zich hersteld heeft.

Werkt B FIRM Formulas® ook als ik medicijnen gebruik?

Er zijn tot nu toe geen meldingen geweest over een verminderde werking van B FIRM Formulas® Capsules ten gevolge van medicijngebruik.

Kan ik B FIRM Formulas® Capsules gebruiken als ik borstimplantaten heb?

Het is mogelijk, maar het wordt niet aangeraden. Het hangt onder andere af van de plaats waar de implantaten zijn ingebracht. Als de implantaten onder de borstspier zitten, dan kun je B FIRM Formulas® Capsules zonder problemen gebruiken.
Wanner de implantaten in de borst zelf zijn aangebracht, belemmeren ze de groei van klierweefsel, waar B FIRM Formulas® Capsules juist voor ontwikkeld is. Door ruimtegebrek kan het aanwezige klierweefsel dan beschadigd worden en kunnen er klachten ontstaan. Wanneer een vrouw implantaten heeft die in de borst zelf zijn aangebracht, is het gebruik van B FIRM Formulas® dus af te raden.

Mag ik de B FIRM Formulas® Capsules kuur onderbreken?

Het onderbreken van de kuur heeft een nadeling effect op de werking van B FIRM Formulas® Capsules. Wanneer je de kuur toch wilt onderbreken, wordt een onderhoudsdosering van één tot twee capsules per dag aangeraden.

Moet ik, als ik een dag vergeten ben de capsules te slikken, de volgende dag een dubbele dosis innemen?

Het eenmalig vergeten van de capsules heeft geen effect op de werking van B FIRM Formulas® Capsules. Het is dan ook niet noodzakelijk de volgende dag een dubbele hoeveelheid in te nemen.

Ik heb drie verpakkingen gebruikt. Ik ben wel afgevallen, maar aan mijn borsten merk ik niets. Werkt B FIRM Formulas® Capsules wel bij mij?

Door het afvallen neemt het vetgehalte in de borsten af. Normaal worden de borsten daardoor kleiner.

Kan het kwaad als ik de aangegeven dosering overschrijd?

Het is niet verstandig de aanbevolen dosering van B FIRM Formulas® Capsules te overschrijden. Inname van meer capsules (6 tot 8) zou als gevolg kunen hebben dat je een menstruatieperiode overslaat. Vrouwen die erg gevoelig zijn voor hormonen kunnen dit zelfs bij een gebruik van vijf capsules krijgen. Indien dat bij jou het geval is, kun je de dosering zodanig verlagen, tot je menstruatie zich heeft hersteld.